02.04.2011

chec a la funky

Pofta de dulce, o maaaaaaaaaaaare pofta de dulce!!
Cum altfel s-o satisfac decat cu un chec yammy, cu muuult cacao si crusta aceea cu zahar pudra =p~...este o reteta extrem de simpla si nu trebuie sa fii Horia Varlan ca s-o faci.
Io-te ingredientele si modul de preparare:

Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 1 cana zahar
- coaja de la o lamaie (stiu, nu e ecologic, dar de la un chec nu moare nimeni)
- 2-3 linguri cacao
- 1 cana faina

Mod de preparare

  •  Se sapara oualele, albusul de galbenus
  • In albus pun apa si zaharul si amestec la mixer
  • Amestc galbenusurile cu lingurile de ulei cu lingura
  • Amestec compozitia continand galbenusurile cu cea cu albusuri
  • Apoi inglobez faina cu mixerul dat mai incet...putin cate putin, in PLOAIE
  • Amestec compozitia pana arata ca o spuma groasa
Atentie! Respectati ordinea! Faina se pune mereu la final, nu inversati pasii.
  • Torn in forma tapetata cu faina si ulei, jumatate din aceasta compozitie
  •  Cealalta jumatate o amestec cu lingurile de cacao, cu mixerul
  • Torn si aceasta jumatate facuta cu cacao, peste cea alba din forma
  • Se pune la cuptor la foc iute cam 20 de minute, apoi incet inca 20 de minute.
  • Cuptorul trebuie preincalzit
  • Se pune tava de aragaz pe prima treapta de grilaj in cuptor, iar pe treapta a doua se pune grilajul de aragaz cu forma de chec...astfel incat checul este ferit de caldura puternica de jos
  • E gata cand face crusta frumoasa deasupra...sau il puteti testa si cu vechea metoda cu scobitoarea

Atentie : Fara praf de copt, bicarbonat sau lapte....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu