Cum altfel s-o satisfac decat cu un chec yammy, cu muuult cacao si crusta aceea cu zahar pudra =p~...este o reteta extrem de simpla si nu trebuie sa fii Horia Varlan ca s-o faci.
Io-te ingredientele si modul de preparare:
Ingrediente
- 4 oua- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 1 cana zahar
- coaja de la o lamaie (stiu, nu e ecologic, dar de la un chec nu moare nimeni)
- 2-3 linguri cacao
- 1 cana faina
Mod de preparare
- Se sapara oualele, albusul de galbenus
- In albus pun apa si zaharul si amestec la mixer
- Amestc galbenusurile cu lingurile de ulei cu lingura
- Amestec compozitia continand galbenusurile cu cea cu albusuri
- Apoi inglobez faina cu mixerul dat mai incet...putin cate putin, in PLOAIE
- Amestec compozitia pana arata ca o spuma groasa
- Torn in forma tapetata cu faina si ulei, jumatate din aceasta compozitie
- Cealalta jumatate o amestec cu lingurile de cacao, cu mixerul
- Torn si aceasta jumatate facuta cu cacao, peste cea alba din forma
- Se pune la cuptor la foc iute cam 20 de minute, apoi incet inca 20 de minute.
- Cuptorul trebuie preincalzit
- Se pune tava de aragaz pe prima treapta de grilaj in cuptor, iar pe treapta a doua se pune grilajul de aragaz cu forma de chec...astfel incat checul este ferit de caldura puternica de jos
- E gata cand face crusta frumoasa deasupra...sau il puteti testa si cu vechea metoda cu scobitoarea
Atentie : Fara praf de copt, bicarbonat sau lapte....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu